Samenwerken

Uitvaartbegeleiding

Dag en nacht bereikbaar.

Als uitvaartbegeleider sta ik voor u klaar met tijd, rust, liefde en passie voor het vak. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het organiseren, leiden en begeleiden van uitvaarten. Ik verzorg uw overleden dierbare, regel de opbaring en het rouwvervoer. U als nabestaande adviseer ik en sta ik bij. Regelen, ontzorgen, adviseren, organiseren leiden en begeleiden zijn sleutelwoorden. En al deze zaken met rust, tijd en aandacht. Met mijn Afscheidspraktijk begeleid ik mensen voor, tijdens en na verlies om een goede en blijvende herinnering te waarborgen. Desgewenst als uitvaartbegeleider, ceremonieschrijver, ceremoniespreker, ritueel begeleider, rouwcoach of voor het uit handen nemen van praktische zaken.

De Afscheidspraktijk werkt altijd samen met alle partijen die nodig zijn om een goed afscheid te realiseren en staat naast de familie om hen te begeleiden.

Nabestaanden ondersteunen

Wanneer een dierbare is overleden breekt voor de nabestaanden een heftige periode aan. Verdriet overheerst, maar tegelijkertijd moeten er veel praktische zaken worden geregeld. Ik ben er voor de familie die achterblijft. Ik ben dag en nacht bereikbaar voor overlijdensmeldingen. Vanaf ons eerste contact ben ik er voor u! Voor het vormgeven van de uitvaart nemen we rust en tijd. Samen bekijken we wat bij de overledene en/of de naasten past. De organisatie neem ik desgewenst geheel of gedeeltelijk uit handen. Ik zorg ervoor dat u uw energie kunt gebruiken voor de dingen die voor u belangrijk zijn. In overleg met u regel ik de verzorging, de opbaring en gaan we in gesprek over het moment van afscheid. Ik ondersteun u bij eventuele muziek-, beeld- en tekstkeuze. Ik help u wanneer u gebruik wilt maken van symbolen en/of rituelen. En natuurlijk kan ik als ceremonieschrijver en -spreker optreden of u daar in begeleiden. Op de dag van de uitvaart begeleid ik u en leid ik de plechtigheid. Ik zorg ervoor dat u en uw gasten op een goede manier afscheid kunnen nemen van de overledene.

Waar u ook verzekerd bent

Goed om te weten: u bent vrij in het kiezen van uw uitvaartbegeleider. Ook wanneer er een uitvaartverzekering is bij een maatschappij die ook een uitvaartzorgtak heeft. Het spreekt voor mij voor zich dat ik direct met u naar de eventueel aanwezige verzekeringen kijk en u daarin op een correcte manier adviseer. Er is veel mogelijk en met mijn ervaring en kennis van de regio kan ik u helpen uw wensen te realiseren. Met De Afscheidspraktijk heb ik veel contacten opgebouwd; kistenleveranciers, opbaaradressen, locaties voor ceremonies e.d. Maar de uitvaartwensen van de overledene en/of uw wensen staan centraal en ik ben dan ook onafhankelijk, transparant en eerlijk.

Doorverwijzen voor verlies- en rouwbegeleiding

“Er is niets wat voorgoed verdwijnt als je de herinneringen bewaart”.

Voor het een plek geven van verdriet en gemis, maar ook gevoelens van woede of onbegrip is tijd nodig. Dit proces kent geen eindtijd. Ieder rouwt op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo. Ik help nabestaanden om deze tijd te nemen en in het dagelijks leven om te gaan met gevoelens van rouw. De Afscheidspraktijk biedt praktische en mentale hulp bij verlies. Bent u uitvaartondernemer, arts of hulpverlener? Neem contact met mij op om uw cliënten door te verwijzen naar De Afscheidspraktijk.

Neem contact op