Een waardevol leven is een mooie verzameling van dankbare momenten.

Een waardevol leven is een mooie verzameling van dankbare momenten.

Karin Rosina van Hattem, moeder van 3 kinderen, Uitvaartbegeleider Ceremoniespreker en -schrijver Uitvaartspreker Verlies & rouwtherapeut Ritueel begeleider Karaktereigenschappen: zorgzaam, warm, integer, oprecht, een rust brenger en een organisatietalent. Met de nodige levenservaring om te kunnen begrijpen en coachen.

Verdergaan met de herinnering

Er zijn vele vormen van afscheid en verlies. Een overlijden is vaak het eerste waar we aan denken, maar ook een echtscheiding, verlies van gezondheid, ontslag of zelfs pensionering kan een enorme impact hebben op iemands leven en er zelfs voor zorgen dat iemand vastloopt in het dagelijks leven. Mijn passie is om mensen te helpen de kracht in zichzelf te vinden om ondanks de pijn en alle emoties die er zijn door te gaan en dingen in het leven te zien die mooi zijn. Ik wil ze graag zeggen dat er geen periode staat voor rouw. Dat rouwen kan en mag zolang zij dat zo voelen. Maar dat er ook plaats mag zijn voor de goede dingen naast de rauwe rouw. Luisteren doe ik graag. Naar al uw emoties en uw herinneringen.

Karin van Hattem

Alles wat ik doe, doe ik met liefde en passie. Dit uit zich in mijn levenswijze en werk waarbij een positieve instelling, goed communiceren en naar elkaar luisteren voor mij centraal staan. Iedereen krijgt in het leven te maken met heftige gebeurtenissen en verlies. Ik heb veel meegemaakt en weet hoe machteloos het rouwen kan voelen. In De Afscheidspraktijk draait het om afscheid nemen, koesteren en herinneren en uiting geven aan emoties. Ik help mensen in mijn praktijk door ze te laten zien wat er nog is en zet ze op het spoor om weer gelukkig te worden. We gaan er samen voor zorgen dat u weer verder kunt... met in uw hart diegene of datgene wat u verloren heeft. Want daar mag altijd ruimte voor zijn en blijven.

“Alle tijd nemen is de beste manier om geen seconde te verliezen” – Nicolaas Bouvier

Alle tijd nemen

Als uitvaartbegeleider neem ik alle rust en tijd om samen met u het afscheid van uw dierbare te regelen. Ik ontzorg, leid en begeleid, maar altijd in samenspraak met u. Ik werk open en transparant en neem de organisatie desgewenst geheel of gedeeltelijk van u over. Ik ben onafhankelijk en werk samen met partijen die bij u passen en/of waarvan u graag wilt dat ik er mee (samen)werk. Als ceremonieschrijver en -spreker en als ritueel begeleider geef ik samen met u vorm aan een afscheid. Ik kom bij u thuis en neem de tijd om met u over het verlies te spreken. Samen bekijken we wat voor u belangrijk is om op een goede manier afscheid te nemen. Door middel van teksten en eventueel met gebruik van symbolen en rituelen zorgen we ervoor dat u en uw dierbaren een goede blijvende herinnering overhouden aan het moment van afscheid. Iedereen die bij mij in de praktijk komt voor verlies- en rouwbegeleiding, krijgt alle tijd die op dat moment nodig is. Precies zoals het werkt bij het omgaan met verlies en verdriet. Tijd verstrijkt, maar herinneringen en gevoelens van rouw blijven. Bij De Afscheidspraktijk bent u aan het juiste adres om in alle vertrouwen te praten over uw eigen verlies. We nemen daarvoor de tijd die u nodig hebt. Het is krachtig om hulp te zoeken op het moment dat u er klaar voor bent.