Schrijven

Een levensverhaal, speech, in memoriam

Wilt u een in memoriam schrijven voor degene die u dierbaar was? Wilt u een speech voor uw pensionering. Of wilt u graag uw eigen levensverhaal op papier zetten?

Een levensverhaal, of in memoriam, is een waardevolle herinnering voor u en een eerbetoon aan de overledene. Een goede speech, de juiste woorden zijn belangrijk voor een moment van afscheid, herinneren of herdenken. Het schrijven van een persoonlijk verhaal begint met een goede voorbereiding. Als ceremonieschrijver help ik u met het schrijven van een verhaal. Ik kom bij u thuis en luister naar de herinneringen, anekdotes en verhalen over het leven en de levenswijze. We zorgen er samen voor dat ik alle informatie, bijzondere momenten en wensen m.b.t. de tekst tot een goed verhaal kan verwerken. Het resultaat is een eerlijk en liefdevol profiel, dat u kunt (laten) voordragen tijdens de afscheidsdienst. 

Daarnaast help ik u graag met het vinden van de juiste woorden voor andere gelegenheden, zoals een afscheidsspeech bij een vertrek of pensionering.

Begeleiding

Zelf een in memoriam schrijven

Een afscheid wordt persoonlijker wanneer u zelf de tekst schrijft. Dit kan een levensverhaal van uzelf betreffen of een in memoriam van uw dierbare. Het schrijven van een bijzondere speech over het leven van uw dierbare of van uzelf, is best een uitdaging. Niet alleen omdat er veel emoties bij komen kijken. Het is lastig te bedenken waar u moet beginnen. Wordt het een chronologische opsomming van gebeurtenissen uit het leven of een verhaal rondom een thema? En moet de speech een humoristische, symbolische of juist serieuze toon hebben? Met mijn begeleiding help ik u om zelf een afscheidsspeech te schrijven. Een waardevolle tekst die tijdens een uitvaart, of een andere ceremonie voorgedragen wordt en altijd tastbaar blijft als herinnering.

De afscheidsspeech

Van idee tot waardevol document

Hebt u al nagedacht over de afscheidsspeech of moet u nog bij het begin beginnen? Op welk punt u ook bent, met mijn professionele begeleiding zorgen we er samen voor dat er straks een bijzonder en eerlijk verhaal op papier staat. Voordat we aan de slag gaan, is het fijn als u in ieder geval alvast nadenkt over wat er niet mag ontbreken in de speech. Vraag in uw naaste omgeving naar anekdotes en verhalen over uw dierbare en schrijf alvast een aantal punten op die niet mogen ontbreken. Misschien ontdekken we samen wel een terugkerend thema dat we kunnen gebruiken als basis voor de speech.

De Afscheidspraktijk helpt u om teksten te schrijven die u een warme herinnering geven aan het afscheid

Neem contact op