Verlies & rouwbegeleiding

“Afscheid nemen is niet loslaten, maar een andere manier van vasthouden”

Verdriet en gemis een plek geven neemt tijd en heeft geen eindtijd. Ieder rouwt op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo. Ik kan u helpen deze tijd te nemen en in het dagelijks leven om te gaan met de rauwe gevoelens van rouw. De Afscheidspraktijk biedt praktische en mentale hulp bij verlies. Bij mij krijgt u alle rust om te vertellen over uw verdriet. Of dat nu rouw om een overleden dierbare is, of een ander verlies. Want ook het verlies van een baan, gezondheid, scheiding of miskraam is heftig. Alle reacties en gevoelens mogen er zijn. Die zijn namelijk heel normaal in een tijd waarin je een weg moet vinden naar een andere toekomst zonder diegene of datgene wat je liefhad.

“Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht”

Jouw kracht vergroot wanneer je voelt dat je er met je kwetsbaarheid mag zijn. Bij De Afscheidspraktijk bent u welkom om over uw verdriet te praten. Ik bied u een luisterend oor en/of professionele therapeutische ondersteuning. We gaan samen aan de slag om het verlies een blijvende plek te geven. Stilstaan bij wat is geweest, wat er nu is en wat de toekomst in petto heeft. Vastlopen in een rouwproces kan op ieder moment gebeuren. Vlak nadat u iets of iemand bent verloren, of jaren later. Bij mij bent u altijd welkom als u behoefte hebt om over verlies te praten. Ik werk met verschillende vormen van therapie. Samen bekijken we welke vorm bij u past. Van een intensieve vorm van rouwbegeleiding tot een klankbord om te praten over uw verlies. Tijdens een laagdrempelig intakegesprek bespreken we op welke manier ik u kan coachen.

“Wij vinden samen de kracht in datgene wat blijft”

Je denkt misschien dat het niet lukt dat deze berg te hoog is maar waar jij nu nog twijfels hebt weet ik en geloof ik. Je bent sterker dan je denkt jij kunt deze berg beklimmen. En hoe onmogelijk het ook lijkt wij gaan er samen aan beginnen.

Neem contact op